Tweede kans voor Volksuniversiteit Almere na tal van reacties op aankondiging sluiting

ALMERE • Di 9 april 2024 | 21:08 • Dinsdag 9 april 2024 | 21:08

Het recente nieuws van het sluiten van de Volksuniversiteit Almere maakte zoveel los, dat de organisatie de deur op een kier zet voor een mogelijke doorstart. Iedereen met concrete oplossingen wordt uitgenodigd mee te denken tijdens een bijeenkomst op 6 mei.

Na 40 jaar dienstverlening op het gebied van taalcursussen en volwassenenonderwijs, heeft het bestuur van de universiteit twee weken geleden aangekondigd te moeten stoppen. Dit vanwege de onhoudbare kosten van het verwarmen van de lokalen op de huidige locatie bij middelbare school Helen Parkhurst.

'Zeg nooit nooit'
Het lesprogramma eindigt deze maand. Normaal zouden er dan nieuwe plannen worden gemaakt voor het programma dat in september begint. Nu moet het instituut eerst een nieuwe locatie vinden en dat zou voor komend jaar niet meer lukken. "Maar: zeg nooit nooit", zei voorzitter Odette Breijinck.

Lees meer: Na 40 jaar moet Volksuniversiteit Almere dicht: 'Verwarmingskosten liepen op tot 80.000 euro'

Na de aankondiging van de sluiting ontving het instituut tientallen reacties "die stuk voor stuk hartverwarmend waren", schrijft Breijinck. Ook boden De Nieuwe Bibliotheek en cultureel centrum Casa Casla aan om te praten over mogelijke oplossingen.

Daarom nodigt de universiteit iedereen met 'constructieve ideeën' uit om deel te nemen aan de bijeenkomst in Casa Casla begin mei.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel