Senioren blij met uitkomst straf Medipoint: makkelijk mee te nemen gratis scootmobielen

ALMERE • Do 11 april 2024 | 13:06 • Donderdag 11 april 2024 | 13:06

Ouderen in Almere zijn tevreden over de gratis deelscootmobielen die Medipoint heeft geplaatst bij wooncomplex De Rotonde in Muziekwijk. Dat zegt bewonersconsulent Samantha Majoor van Woonzorg Nederland. "Het werkt prima en ze zullen met het mooie weer nog meer worden gebruikt."

Over het bedrijf Medipoint dat hulpmiddelen verstrekt, regende het al maanden klachten over lange wachttijden aan de telefoon en onkundige werknemers. In plaats van een boete besloot de gemeente Almere dat Medipoint als straf gratis deelscootmobielen moest plaatsen bij een zorgcentrum. Ouderen kunnen met een pasje een scootmobiel ophalen, zonder te hoeven bellen.

Volgens Woonzorg Nederland verloopt nu alles naar volle tevredenheid en kunnen ouderen makkelijk aan een scootmobiel komen. Directeur René Martens van Medipoint laat weten dat de telefooncentrale is verbeterd en dat er meer personeel werkt. Ook blijft het bedrijf overleggen met de gemeente om te kijken waar verbeterpunten zitten.

Nog altijd veel klachten over Medipoint
Alhoewel dit project goed lijkt te gaan, zijn in meerdere gemeenten in de provincie regelmatig klachten over de service van Medipoint. In Almere waren in het laatste kwartaal van 2023 in totaal 60 klachten, terwijl in het contract met de gemeente is afgesproken dat dit er maximaal 30 hadden mogen zijn.

Op social media zijn meerdere klachtendossiers aangemaakt over onbereikbaarheid, niet geleverde hulpmiddelen en onterechte facturen. Consumentenprogramma's besteden geregeld aandacht aan de slechte service. Het verweer van Medipoint is vaak dat ze niet willen reageren omdat het om een individueel geval gaat of een 'uitzonderlijk' geval betreft.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel