Woningmarkt in Flevoland blijft krapste van Nederland: 'Dit is niet zomaar opgelost'

FLEVOLAND • Do 11 april 2024 | 14:48 • Donderdag 11 april 2024 | 14:48

Wie een huis zoekt in Flevoland had ook afgelopen kwartaal weinig keus. Dat blijkt uit cijfers van makelaarsvereniging NVM.

Huizenzoekers in Flevoland konden gemiddeld kiezen uit 1,7 woningen binnen hun prijsklasse. Daarmee is de keuze in de provincie het meest beperkt in heel Nederland. Landelijk hadden woningzoekenden keuze uit 2,4 woningen.

Lees ook: Drijft woningnood mensen naar recreatiewoning? Dit mag in de provincie

Volgens Harm Boer, voorzitter van de NVM-regio Flevoland, is die krapte in Flevoland ergens vorig jaar ontstaan. Hij verwacht wel dat het iets beter zal worden, maar op de korte termijn zal het krap blijven. "Dit is niet zomaar opgelost."

Geen doorstroming
"Er is sprake van een enorm tekort aan woningen en dat drijft ook de prijs omhoog. Er is wel nieuwbouw op komst, maar dat gaat nog wel even duren", zegt Boer.

Volgens hem is het vooral een kwestie van doorstroming. "Je merkt dat er meer op de markt wordt ingespeeld: vooral in Almere wordt de hoogte ingebouwd." Als bijvoorbeeld een stel waarvan de kinderen uit huis zijn kleiner gaat wonen, dan komt hun gezinswoning vrij voor een jong stel zonder kinderen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel