Brugklassers strijden voor titel Voorleeskampioen: 'Af en toe stilte nemen'

LELYSTAD • Di 16 april 2024 | 19:35 • Dinsdag 16 april 2024 | 19:35

Vijf brugklassers namen het dinsdagmiddag tegen elkaar op voor de titel Voorleeskampioen van Flevoland. In De Kubus in Lelystad werd de provinciale finale gehouden van voorleeswedstrijd Read2Me.

Eén van de kanshebbers was Rosaies Lekkerkerker, van het Trinitas in Almere. Ze lette vooral op de manier waarop ze de tekst uitspreekt. "Soms heeft het verhaal heel veel emoties, en het is heel leuk om dat uit te beelden."

Volgens Silke Aarts van het Helen Parkhurst, ook in Almere, is voorlezen zelfs leuker dan gewoon lezen. "Je ziet was het publiek ervan vindt." Al zitten er ook moeilijke kanten aan. "Vooral als je veel moeilijke woorden achter elkaar hebt, die je in één keer moet uitspreken."

Af en toe stilte
Lisanne Pauwels vertegenwoordigde het Zuiderzeelyceum in Emmeloord. Zij las een boek over een stukgelopen relatie en een ex-vriendje dat revanche wil nemen. Spannend, maar hoe breng je die spanning over? "Je probeert het met je gezicht te laten zien", zegt ze. "En af en toe even stilte nemen."

Helaas voor deze drie deelnemers ging er toch iemand anders met de winst vandoor. Rayen Saba van het Porteum in Lelystad is volgens de jury de voorleeskampioen van Flevoland. Hij gaat de provincie op 1 juni vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale in Utrecht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel