Stichting AAP moet op zoek naar een nieuwe directeur, David van Gennep stopt na 33 jaar

ALMERE • Wo 17 april 2024 | 14:50 • Woensdag 17 april 2024 | 14:50

Na 33 jaar directeur van Stichting AAP in Almere te zijn geweest, legt David van Gennep per 4 oktober zijn functie neer. Het is dan Wereld Dierendag. Hij blijft tot die datum onderdeel van het bestuur, zodat er genoeg tijd is om zijn taken over te dragen.

Wie hem opvolgt is nu nog niet bekend en hoe Van Gennep aan de stichting verbonden blijft, is ook nog onderwerp van gesprek.

Van Gennep heeft besloten om terug te treden, omdat per 1 juli van dit jaar de Nederlandse positieflijst voor huis- en hobbydieren wordt ingevoerd. Hij zou zich daar 32 jaar lang voor hebben ingezet.

Op die lijst wordt bijgehouden welke dieren wel of niet als huisdier gehouden mogen worden zonder specifieke voorwaarden. Zo moet dierenleed worden tegengegaan. Hij noemt dit het juiste moment om met trots terug te kijken en terug te treden als directeur.

Veel invloed
Volgens Van Gennep heeft de stichting de afgelopen decennia veel dieren kunnen redden en heeft AAP veel invloed gehad.

"Maar 43 jaar nadat ik als vrijwilliger bij AAP binnenliep, is het moment gekomen om het stokje over te dragen. Het werk was mooi, de ervaringen met de dieren die we konden redden waren geweldig, de mensen meer dan fantastisch, maar zowel AAP als ik staan aan het begin van een nieuw tijdvak en ik vind het daarom een mooi moment om een stap terug te doen."

Opvolger
Stichting AAP zoekt momenteel een opvolger voor Van Gennep. Hij zal zich na zijn afscheid richten op het verder uitbouwen van een eigen onderneming.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel