Onvoldoende bewijs voor mishandeling van kinderen, moeder vrijgesproken

LELYSTAD • Do 18 april 2024 | 14:01 • Donderdag 18 april 2024 | 14:01

De rechtbank in Lelystad sluit niet uit dat er iets aan de hand was in het gezin van Wilhelmientje de T. (42), maar er ligt onvoldoende bewijs dat zij haar kinderen iets zou hebben aangedaan toen ze klein waren.

Haar kinderen van nu 16 en 22 jaar zouden vanaf hun geboorte jarenlang zijn mishandeld door de vrouw, onder meer in Lelystad. Het OM eiste twee weken geleden al vrijspraak vanwege onvoldoende overtuigend bewijs. De rechtbank gaat daarin mee.

Sigaretten uitgedrukt op de armen
In september 2020 verliet De T. het gezin. Daarna biechtten haar twee kinderen aan hun vader op dat hun moeder hen jarenlang zou hebben misbruikt.

Hun moeder zou hen hebben geslagen, gekleineerd, sigaretten op hun armen hebben uitgedrukt en hen snijwonden hebben toegebracht.

"Bedankt, mam, dat je bent vertrokken en nooit meer naar ons hebt omgekeken. Dat is het beste dat je ooit voor ons hebt gedaan", las de advocaat van de twee kinderen twee weken geleden tijdens de zitting voor uit de slachtofferverklaring.

Geen betrouwbare verklaringen
Volgens de rechtbank zijn er geen betrouwbare verklaringen van getuigen die de mishandelingen of de gevolgen daarvan bij de kinderen hebben opgemerkt.

De letselverklaringen kunnen passen bij mishandeling, maar sluiten volgens de rechters een andere oorzaak niet uit.

De T. ontkende tijdens verhoren dat ze haar kinderen zou hebben mishandeld. Hoe ze er nu tegenaan kijkt, is niet bekend. De vrouw heeft zich uitgeschreven bij de gemeentelijke basisadministratie en zou in het buitenland wonen.

De rechtbank behandelde haar zaak twee weken geleden dan ook zonder haar aanwezigheid.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel