Burgemeester Gebben: elke twee uur een update over vermissing

DRONTEN • Do 18 april 2024 | 22:01 • Donderdag 18 april 2024 | 22:01

De ouders van de vermiste Marc Jaskulski zijn ontzettend ongerust. Dat laat burgemeester Jean Paul van Gebben van Dronten weten, die daarbij direct ook aangeeft dat hij met hen meeleeft.

Gebben krijgt om de twee uur een update over de ontwikkelingen van de zoektocht naar de vermiste man. "Massaal wordt er gezocht. Met het Veteranen Rescue Team, de ME zoekt mee, paarden, honden, drones, helikopter. Alles wordt ingezet om deze meneer zo snel mogelijk te vinden."

Gezondheid
De zoektocht is volgens de burgemeester van Dronten zo massaal opgezet omdat er zorgen zijn om de gezondheid van de 36-jarige man. "Normaal gesproken als iemand denkt van: nou, ik ga er vandoor, dan gaan we daar niet zo massaal naar zoeken. Maar deze meneer heeft medicijnen nodig."

Gebben wil niet zeggen waarom specifiek wordt gezocht in bosgebied van Roggebotzand. Jaskulski vertrok maandag tussen 14:00 uur en 16:00 uur op de fiets van zijn huis aan de Lancasterdreef in Dronten. De politie wil eveneens niets zeggen over het zoekgebied, maar wil ook niet aangeven wat er aan de vermissing vooraf is gegaan.

"Er zijn wat indicaties waar gezocht moet worden", zegt Jean Paul Gebben. "Op een gegeven moment, als je niks kunt vinden, dan houdt het op een gegeven moment op. En dan hopen we toch dat hij op een andere manier ergens opduikt, zo snel mogelijk."

Gebben merkt dat de vermissing leeft in het dorp. "Er wordt over gesproken." Daarbij doet hij de oproep om zo snel mogelijk 112 te bellen als de man wordt gesignaleerd.

Kleine bril
De 36-jarige man heeft een lengte van 1.85 cm en een lichte huidskleur. Hij heeft een kleine bril en twee gehoorapparaten en droeg op de dag van zijn vermissing een groene ANWB-jas, een grijze joggingbroek en bruine schoenen. Hij verplaatst zich mogelijk op een bruin/grijze Gazelle fiets.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel