Handhaversvakbond noemt boablunder van Lelystad 'amateuristisch'

LELYSTAD • Wo 24 april 2024 | 6:44 • Woensdag 24 april 2024 | 6:44

Het niet verlengen van de bevoegdheden van handhavers door de gemeente Lelystad is "zeer amateuristisch". Dat zegt vakbond BOA ACP, onderdeel van politievakbond ACP. "Dit neem ik de mensen kwalijk", zegt woordvoerder Richard Gerrits.

"De boa's zitten hierdoor met een probleem: het zijn nu net timmermannen zonder gereedschap", zegt Gerrits. Hij vreest vooral voor de veiligheid van de handhavers. "Het is al niet zo goed gesteld met het imago van de handhaver, maar hierdoor krijgen ze alleen nog maar meer voor de kiezen."

Deel werkzaamheden vermijden
Hij hoopt dat de gemeente Lelystad de handhavers tijdelijk vrijstelt van bepaalde werkzaamheden. Het lijkt hem beter als ze bijvoorbeeld even geen mensen meer aan hoeven te spreken op hun gedrag.

"In de tussentijd zullen de handhavers vooral toezicht moeten houden", zegt hij. Om toch orde te houden, zou de politie volgens Gerrits tijdelijk een tandje bij moeten zetten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel