Nachttrein tussen Amsterdam en Lelystad is meerderheid raad wel een ton waard

LELYSTAD • Wo 24 april 2024 | 10:29 • Woensdag 24 april 2024 | 10:29

Een meerderheid van de gemeenteraad van Lelystad wil 100.000 euro bijdragen om een extra nachttrein te laten rijden vanuit Amsterdam via Almere Centrum.

De meeste fracties steunden dinsdagavond het voorstel van het college van burgemeester en wethouders. De extra nachttrein op vrijdag- en zaterdagnacht moet de bereikbaarheid van Lelystad verbeteren. De trein zou om 02.30 uur uit Amsterdam vertrekken en rond 03.00 uur in Lelystad aankomen.

'Vooral Amsterdam profiteert'
Aanvankelijk steunden ook het CDA, Leefbaar Lelystad, de Inwonerspartij en Mooi Lelystad een voorstel van D66 van afgelopen november om bij te dragen aan de nachttrein.

Maar de vier partijen vinden 100.000 euro voor de komende twee jaar te veel geld. Zij denken dat vooral het Amsterdamse uitgaansleven profiteert van de trein en Lelystad zelf niet.

Het voorstel van de vier partijen om af te zien van een financiële bijdrage kreeg geen steun van de overige fracties. Zij zien juist wel kansen voor Lelystad door de nachttrein.

Bovendien kan de bijdrage van een ton nog lager uitvallen, omdat NS en Arriva onderling willen strijden over wie de nachttrein mag laten rijden.

Lees ook: Arriva wil meer nachttreinen laten rijden door Flevoland

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel