Flevoziekenhuis ontvangt 20.000 euro van Stichting Roparun

FLEVOLAND • Wo 24 april 2024 | 15:46 • Woensdag 24 april 2024 | 15:46

Het Roparunteam Flevoland heeft het Flevoziekenhuis verrast met een donatie van 20.000 euro. Met het geld worden vier patiëntenkamers opgeknapt tot kamers waar patiënten zich thuis kunnen voelen.

Het team liep afgelopen weekend de Flevorun. Dit is een oefenloop van ruim 130 kilometer waarmee het team zich voorbereidt op de Roparun die met Pinksteren plaatsvindt.

De run ging langs drie ziekenhuizen in de regio om aandacht te vragen voor de palliatieve zorg voor kankerpatiënten. Tijdens de loop overhandigde het team een cheque aan Thea Nieuwenhuis van het Flevoziekenhuis.

Nieuwenhuis zegt dat het geld en daarmee de verbouwing ervoor zorgt dat mensen hun laatste levensfase in een fijne omgeving kunnen doorbrengen.

Vijftiende keer Roparun
Met Pinksteren doet het team voor de vijftiende keer mee aan de Roparun. Het is een estafetteloop van meer dan vijfhonderd kilometer waarbij mensen in teamverband een sportieve prestatie leveren.

Zo wordt geld opgehaald om het leven van mensen met kanker en hun omgeving aangenamer te maken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel