Koningsdag Dronten kan doorgaan, voldoende vrijwilligers

DRONTEN • Do 25 april 2024 | 8:44 • Donderdag 25 april 2024 | 8:44

Koningsdag Dronten is gered. De organisatie liet een paar weken geleden weten dat onderdelen van het programma mogelijk niet door konden gaan door een gebrek aan vrijwilligers. Daarom werd er met een succes een oproep voor meer vrijwilligers gedaan.

"We zijn er blij dat we nu voldoende vrijwilligers hebben", zegt Mireille Schade van de organisatie. "We hebben nu veertig vrijwilligers, dus alles kan doorgaan. Alleen voor het opbouwen en afbreken kunnen we nog wel wat handjes gebruiken."

Vorig jaar was er in Dronten ook al een tekort aan vrijwilligers. Na een noodkreet werden er toen ook genoeg mensen gevonden. Om de problemen dit jaar op te lossen waren op het laatste moment ook verenigingen in Dronten benaderd. Als ze vrijwilligers konden leveren, kregen ze 100 euro voor in de clubkas.

"Maar helaas heeft geen enkele vereniging iemand aangeboden. Volgend jaar willen we het opnieuw proberen, maar gaan ze verenigingen dan eerder benaderen."

Wat staat er op het programma?
Koningsdag in Dronten begint met de fietstocht met versierde fietsen. Vanaf de Regenboog en het Wilgenhuis vertrekken de deelnemers naar het Meerpaalplein. Daar is een toespraak van de burgemeester en wordt bekendgemaakt wie de titel van mooist versierde straat van Dronten heeft gewonnen. De hele dag is er ook een rommelmarkt, springkussen, stormbaan en andere activiteiten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel