Dit kun je tijdens Koningsnacht in jouw gemeente doen

FLEVOLAND • Do 25 april 2024 | 20:00 • Donderdag 25 april 2024 | 20:00

Koningsdag staat al weer voor de deur. Zaterdag staat de hele dag in het teken van oranje-activiteiten, maar op veel plekken begint het feest morgenavond al. In dit bericht hebben we per gemeente op een rij gezet welke activiteiten er tijdens Koningsnacht zijn.

Almere
Vrijdagavond staan er veel verschillende Koningsfeesten op de planning in Almere. Vanaf 18:00 uur treden diverse lokale artiesten op bij het podium aan de Grote Markt in Almere Stad. Bezoekers kunnen daar tot 00:00 uur genieten van muziek van Stef, Fella, Bradley Moose & Eloy Hoose, Anno en Kai.

Ga je liever naar een café of restaurant om Koningsnacht te vieren? Ook dan is er voldoende keus in Almere. Feestvierders kunnen vanaf 17:00 uur terecht bij ijssalon Mariola en Happy Snack in Almere Haven. De band The Alex Manuputty Cover Sensation verzorgt de muziek.

Bij Café Het Steegje kun je vanaf 21:00 uur genieten van muziek van The 2 of Us. Zangeres Angelique treedt op bij Koningsavond in Café The Sting. De feestavond begint daar om 20:00 uur en eindigt om 00:00 uur.

Wil je zelf je zangtalenten laten horen? Dat kan bij Café Op 2. Bezoekers kunnen daar zelf de open mic pakken. Ook draait DJ Kylian de hele avond verschillende plaatjes. Het feest begint om 20:00 uur.

Café Fiesta staat vanaf 21:00 uur volledig in het teken van een Amsterdamse avond. Er zijn optredens van Vince Collet, Max Muijderman en Liesbeth Vollebregt.

Dronten
In Dronten organiseert studentenvereniging USRA een 16+ Koningsfeest in een tent aan De Kromme Rijn, met optredens van Timotek en Still Blue. Bezoekers moeten wel een kaartje kopen.

In Swifterbant begint het feest vrijdag in de feesttent met live muziek van coverband De Vliegende Hertjes. De entree is gratis en het feest duurt tot 01:00 uur.

Lelystad
Wie op zoek is naar een feestje in Lelystad, heeft ook ruime keus. Diverse horecagelegenheden trappen het feest af in de stad. Restaurant For Friends opent de deuren vanaf 18:00 uur.

Bij Mr. Lely en Restaurant Applaus is er een mix van DJ-sets en liveoptredens van Dries Roelvink, Roy Oostweegel, Luca Ferron, DJ Mick Roxx, DJ Niky en DJ Martijn van Dishoeck. Het feest begint om 18:00 uur.

Ook op het horecapleintje kun je los gaan op livemuziek bij verschillende cafés en DJ's. Wie de hele nacht wil dansen, kan bijvoorbeeld bij Poppodium Corneel langs. Daar organiseert Bascul, het elektronische muziekplatform van Lelystad, hun eerste 'allnighter' met DRNOX.

Bij Konditorei Noor kun je tot 21:00 uur genieten van de muziek van een DJ en hapjes en drankjes.

Urk
Urkers die alvast zin hebben in een oranjefeestje, kunnen vrijdag vanaf 22:30 uur terecht bij de oude grage Van Slooten. Festum heeft daar de organisatie van Koningsnacht op zich genomen. Verschillende DJ's verzorgen de muziek. Eerst wordt Black Light Kings Night georganiseerd voor jongeren vanaf 14 jaar. Daarna wordt er een feest gehouden voor jongeren vanaf 16 jaar.

Jongeren die liever een duik in het water nemen om tijdens Koningsdag fris en fruitig te kunnen gaan feesten, kunnen vrijdag terecht bij zwembad 't Bun. Daar wordt een speciale zwem-soos georganiseerd, met het thema black light.

Er zitten wel een paar toegangseisen aan het feest bij het zwembad. Zo moeten bezoekers minimaal zwemdiploma B hebben. Het feest begint om 17:30 voor kinderen van 7 tot 12 jaar.

Om 20:30 uur begint het zwemfeest voor jongeren van 13 jaar of ouder, of jongeren met een account in magister. Ook moeten ze een fluorescerende zwembroek of zwempak hebben. Een kaartje kost 5 euro.

Andere plaatsen
Afgelopen zaterdag vierde Emmeloord al de Nacht van Oranje, vanavond wordt Koningsnacht gevierd op Horecaplein De Deel. Verder zijn er in Noordoostpolder voor zover bekend geen Koningsfeesten. Ook in Zeewolde is er geen officieel Koningsfeest.

Organiseer jij een Koningsfeest, maar staat het er nog niet tussen? Laat het ons weten! Je kunt ons appen op: 0320-285 050

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel