Almere krijgt er opnieuw een festival bij, maar daarvoor is wel geld nodig

ALMERE • Ma 29 april 2024 | 13:08 • Maandag 29 april 2024 | 13:08

Het nieuwe klassieke muziekfestival genaamd 'Het Groene Geheim' heeft het programma rond, maar heeft extra donaties nodig om te kunnen beginnen. Hoewel het festival al verschillende bijdragen heeft ontvangen van fondsen en lokale partners, is er extra geld nodig.

Het muziekfestival zal plaatsvinden op 16 juni 2024 bij Stadslandgoed De Kemphaan. Het programma is al bekendgemaakt. Bezoekers kunnen genieten van klassieke muziek in de natuur. "Je maakt kennis met de muziekstijl op een andere manier", vertelt Lisette Wijma van Het Groene Geheim.

Lees ook: Almere krijgt er ook een hardstylefestival bij

Helft al bijna binnen
De initiatiefnemer Stichting Groene Geheim vraagt om een bedrag van 6.000 euro. Er is maandagmiddag al bijna 2900 euro opgehaald. Alle donaties worden gebruikt om de musici en gezelschappen te compenseren die optreden tijdens het evenement.

Het festival heeft als doel om een jaarlijks terugkerend evenement te worden. Als de mogelijkheid er is hebben ze als ambitie het geleidelijk uit te breiden tot een landelijk festival.

Dit verhaal is gemaakt door Maud Sips Bul. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel