Burgemeester Zeewolde krijgt kritiek omdat hij brief niet heeft ondertekend: 'Slapste verhaal van de dag'

ZEEWOLDE • Di 30 april 2024 | 6:20 • Dinsdag 30 april 2024 | 6:20

Burgemeester Gorter van Zeewolde had de negatieve reacties op het niet tekenen van de brief tegen het opkomend antisemitisme wel verwacht. "Als je dit soort dingen gaat doen, dan krijg je op social media die reacties."

Veel negatieve berichten waren er afgelopen weekend op het besluit van de burgemeesters Gerrit Jan Gorter van Zeewolde en zijn collega Jean Paul Gebben van Dronten om de brief tegen antisemitisme niet te ondertekenen. De brief is verspreid door de gemeente Amsterdam en ondertekend door bijna alle burgemeesters in Nederland. Ze spreken zich daarin uit tegen het opkomend antisemitisme.

'Slapste verhaal'
De reacties op de weigering van de twee Flevolandse burgemeesters maken heel wat boze reacties los op social media. 'Dit is echt het slapste verhaal van de dag', is zo'n reactie en 'Je zult maar in die gemeentes wonen. Kapot schamen deed ik me dan'.

Burgemeester Gorter van Zeewolde: "Ja dat zijn negatieve reacties. Mensen die positief zijn, reageren over het algemeen niet."

Gorter herhaalt dat hij achter de inhoud van de brief staat, maar dat die op een verkeerd moment naar buiten is gebracht. Vanuit de Joodse organisatie CIDI of islamitische organisaties heeft de burgemeester geen reacties gekregen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel