Grote Markt werd tijdens koningsnacht afgesloten vanwege drukte, VVD stelt vragen

ALMERE • Wo 1 mei 2024 | 10:41 • Woensdag 1 mei 2024 | 10:41

Moeten stadsfeesten zoals Koningsdag en het Bevrijdingsfestival op een andere locatie gegeven worden? Dat is de vraag van de Almeerse VVD aan het college.

Tijdens Koningsnacht werd de Grote Markt afgesloten omdat het te vol zou zijn. De VVD wil weten of er een mogelijkheid is om festivals en evenementen mee te laten groeien met de groei van Almere.

De partij vraagt zich als eerste af hoe het kan dat Koningsnacht al voor het einde van de programmering 'vol' zat en of er rekening is gehouden met het feit dat er meer bezoekers zouden komen dan vermeld stond in de vergunningaanvraag.

Ook noemt de partij het Bevrijdingsfestival Flevoland, dat heeft laten weten dat de Esplanade te klein wordt en in de toekomst niet meer geschikt zou zijn.

Lees ook: Bevrijdingsfestival vanaf 2026 mogelijk niet meer in centrum Almere: 'Het past straks niet meer'

Behapbaar
Daarnaast vraagt de partij zich af wat er nog meer nodig zou zijn om ervoor te zorgen dat evenementen en festivals in de toekomst kunnen blijven groeien (bijvoorbeeld met een groter aantal bezoekers), maar wel behapbaar en betaalbaar blijven.

Wel benadrukken de liberalen dat zij blij zijn met het feit dat evenementen en festivals in Almere steeds beter bezocht worden, maar het jammer vinden dat hierdoor bepaalde locaties (tijdelijk) worden afgezet.

Ook zou het voor evenementenorganisatoren steeds lastiger worden om, vanwege de drukte, aan alle (veiligheids)eisen en regels te voldoen.

Dit verhaal is gemaakt door Cynthia Wijnen. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel