Bevrijdingsfestival vanaf 2026 mogelijk niet meer in centrum Almere: 'Het past straks niet meer'

ALMERE • Zo 28 april 2024 | 18:49 • Zondag 28 april 2024 | 18:49

Het bevrijdingsfestival Flevoland is op zoek naar een nieuwe locatie. De organisatie verwacht de komende jaren steeds meer bezoekers en die passen allemaal niet meer op de huidige plek. Volgens voorzitter Paul van Sprundel lopen er gesprekken met de gemeente Almere.

Het festival zit nu op de Esplanade in het centrum van de stad. Op die locatie kunnen 10.000 bezoekers tegelijk feest vieren en dat gaat volgens de organisatie op termijn knellen. "We merken dat het voller en voller wordt." Daarnaast is de Esplanade volgens Van Sprundel ook geen evenemententerrein.

Nog geen locatie
Een concrete nieuwe locatie heeft de organisatie nog niet op het oog, maar gedacht kan worden aan het Lumièrepark zegt Van Sprundel. Een locatie buiten Almere behoort ook tot de mogelijkheden, maar daar wordt nu nog niet naar gekeken.

Het bevrijdingsfestival Flevoland probeert in ieder geval wel om de rest van de provincie meer te betrekken bij het feest in Almere. Zo is er intensiever contact met andere organisaties. Ook wordt gekeken hoe het voor mensen uit de rest van de provincie aantrekkelijker kan worden gemaakt om naar Almere te komen.

Als het festival een nieuwe locatie vindt, is de verhuizing pas in 2026. "De wens was om het volgend jaar al te doen, omdat het dan 80 jaar vrijheid is." Maar dat is niet haalbaar.

Logistiek ingewikkelder
Een nieuwe locatie is volgens Van Sprundel waarschijnlijk wel duurder en dat terwijl het festival het financieel al moeilijk heeft. Ook is een andere plek logistiek ingewikkelder, want op de Esplanade zijn bijvoorbeeld goede stroomvoorzieningen.

Aan de andere kant biedt een nieuwe locatie de mogelijkheid om bezoekers langer vast te houden, denkt Van Sprundel. De organisatie verwacht dat ze dan meer consumeren en dat levert hogere horeca-inkomsten op.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel