Meer reizigers dan plek in bus, EBS zet extra voertuigen in

FLEVOLAND • Wo 8 mei 2024 | 14:45 • Woensdag 8 mei 2024 | 14:45

EBS zet tussen Lelystad en Emmeloord na 21:00 uur extra busjes in. Door de afgeschaalde dienstregeling reed er iedere dag na het tijdstip alleen nog maar een 8-persoonsbus, maar die kan het aantal reizigers op sommige momenten niet aan. Daarom rijdt er nu op drukke tijdstippen een extra busje.

De dienstregeling werd op 14 april afgeschaald. Sindsdien kreeg reizigersvereniging Rover signalen over het tekort aan zitplaatsen. De vereniging zou hebben aangedrongen op extra vervoer.

Vervoerder EBS kiest voor 8-persoonsbusjes omdat de chauffeurs van die wagens geen grootrijbewijs nodig hebben. Dat is gunstig, want EBS heeft een groot tekort aan buschauffeurs. De vervoerder heeft een bedrijf ingehuurd dat de chauffeurs levert.

Mogelijk wordt er op termijn weer met een grotere bus gereden op het traject. Mogelijk al voor december, het moment dat EBS beloofd heeft weer de volledige dienstregeling te gaan rijden.

Knelpunten
Volgens Rover staan sinds de afschaling op andere trajecten geen mensen in de kou. Wel zijn er aandachtspunten voor de bus die rijdt tussen Lelystad en Harderwijk en tussen Zeewolde en Almere. Die laatste bus is afgeschaald in de daluren en daardoor is de bus drukker.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel