Woningbouw in park mag doorgaan, bezwaren omwonenden afgewezen

ALMERE • Wo 15 mei 2024 | 13:46 • Woensdag 15 mei 2024 | 13:46

De plannen om woningen te bouwen op het voormalig tennispark Joymere in het Laterna Magikapark in de Almeerse Filmwijk, kunnen doorgaan. De Raad van State heeft bezwaren van een omwonende afgewezen. Projectontwikkelaar 'The Way You Live B.V.' wil zo’n 60 woningen bouwen op het tennispark.

Het grootste bezwaar van omwonenden is dat er groen verdwijnt. Volgens de bezwaarmaker die de procedure heeft aangespannen zijn de plannen niet in overeenstemming met het vorige bestemmingsplan, waarin geen nieuwe bebouwing was toegestaan binnen het park.

De Raad van State gaat mee in de visie van de projectontwikkelaar en de gemeente dat er juist groen wordt toegevoegd. Er wordt openbaar groen toegevoegd aan een locatie die nu niet openbaar toegankelijk is en het oppervlakte dat verhard is neemt af.

Aanpassing bestemmingsplan
Behalve over de hoeveelheid groen heeft de bezwaarmaker ook kritiek op de informatievoorziening en mogelijkheid tot participatie van omwonenden bij het traject. De omwonende had graag gezien dat buurtbewoners mochten meepraten over een nieuwe bestemming van de tennisvelden. De tennisclub moet verdwijnen vanwege de teruggelopen ledenaantallen.

De gemeenteraad besloot uiteindelijk in te stemmen met de aanpassing van het bestemmingsplan om de woningbouw mogelijk te maken. Al waren GroenLinks en PVV destijds tegen de plannen.

De bedoeling is dat er appartementen en eengezinswoningen komen. De startprijs voor de koophuizen is bij de presentatie van de plannen vastgesteld op 300.000 euro. De huurwoningen zijn bedoeld voor de vrije sector.

De hoogte van de bebouwing zal maximaal vier lagen zijn (dit was in eerste instantie vijf, maar is later bijgesteld).Verder zegt de projectontwikkelaar van plan te zijn om binnen de grenzen van het tennispark 90 tot 95 parkeerplaatsen te realiseren.

Dit verhaal is gemaakt door Nanko Boelman. Hij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel