Tunnel in centrum Almere tot half juli dicht voor verkeer

ALMERE • Di 21 mei 2024 | 6:00 • Dinsdag 21 mei 2024 | 6:00

De Hospitaaltunnel in Almere Centrum is dinsdag afgesloten voor auto’s, fietsers en voetgangers. De werkzaamheden eindigen rond half juli. Vooral in de spits, het weekend en tijdens evenementen kan dit voor overlast zorgen.

In de tunnel komen nieuwe sprinklerinstallaties en zijn er werkzaamheden aan het riool, de gekleurde tegelwand, de drempel en het fietspad. Ook worden de huidige lampen vervangen door energiezuinige ledverlichting. Verder wordt de wandverlichting onder handen genomen en zijn er inspectiewerkzaamheden.

De bussen die door de tunnel gaan blijven wel gewoon rijden en ook is de busbaan beschikbaar voor nood- en hulpdiensten.

Omleidingen

  • Voetgangers kunnen de Krakelinggarage en de Corridor niet bereiken via de tunnel. De winkels zijn bereikbaar via de (rol)trap naast de HEMA of via de (rol)trap bij de rotonde bij de Krakeling- en Flevogarage
  • Fietsers worden omgeleid via de Esplanade. De fietsenstalling in de Hospitaaltunnel is gesloten tijdens de werkzaamheden. Fietsers kunnen terecht in de stallingen Stadhuispromenade, Esplanade of Schrijverstraat
  • Scooters en brommers worden omgeleid via de Koopmanstraat en Schrijverstraat
  • De binnenstad blijft bereikbaar voor auto’s. Die worden omgeleid via de Randstaddreef. De Hospitaalgarage blijft wel open

Knip in de tunnel
De laatste tijd is er veel te doen om deze tunnel. In de plannen voor de periode 2030 tot 2040 staat dat de gemeente kijkt naar een knip in de binnenstad. Dat zou betekenen dat de Hospitaaldreef, die de twee delen van de stad verbindt, gesloten zal worden voor automobilisten. De afsluiting van de tunnel door werkzaamheden kan gezien worden als een voorproefje van de mogelijke toekomstplannen.

Dit verhaal is gemaakt door Maud Sips Bul. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel