Roparunteam Flevoland haalt 30.000 euro op voor mensen met kanker

FLEVOLAND • Di 21 mei 2024 | 13:00 • Dinsdag 21 mei 2024 | 13:00

Roparunteam Flevoland heeft afgelopen weekend zo'n 30.000 euro opgehaald voor mensen met kanker. Het team deed mee aan de Roparun, een estafetteloop van Frankrijk naar Rotterdam. Dit keer lag de opbrengst hoger dan in eerdere jaren, aldus teamcaptain Jop Fackeldey.

Qua opbrengst staat het Flevolandse team op de achttiende plek van de in totaal 210 deelnemende teams. Het opgehaalde bedrag is het resultaat van allerlei acties afgelopen jaar.

Volgens Fackeldey was het doel 25.000 euro, maar werd de laatste weken nog veel geld gedoneerd. Zo werd bijvoorbeeld het inschrijfgeld van de Natuurloop in Lelystad overgemaakt. Ook deden mensen en bedrijven een persoonlijke donatie. "En dat zal nog wel even oplopen", verwacht de teamcaptain.

Non-stop hardlopen naar Rotterdam
De loop startte zaterdagmiddag in het Franse Clastres en eindigde maandagmiddag aan de Coolsingel in Rotterdam. Het is een afstand van zo'n 500 kilometer. Fackeldey: "Het zijn getrainde hardlopers die het hele jaar door trainen om dit vol te kunnen houden."

Twee teams met elk vier lopers wisselden elkaar onderweg af, vergezeld door fietsers. In hun kielzog reisden chauffeurs, navigators, masseurs en koks mee. Dat zorgde voor een team van 26 man. Een trailer reisde achter het gezelschap aan. De wagen werd op meerdere punten geplaatst om te kunnen rusten en slapen.

Geld mogelijk naar Flevolandse doelen
Stichting Roparun verdeelt het geld. "Maar we zorgen er altijd voor dat Flevolandse doelen meedingen naar het geld", zegt Fackeldey. Volgens hem werd een paar weken geleden nog een cheque uitgereikt aan het Flevoziekenhuis, voor kamers voor mensen in de laatste levensfase. Ook ging al meerdere keren geld naar Inloophuis Passie in Lelystad, zegt hij.

Fackeldey benadrukt dat het geld altijd op de juiste plek terechtkomt. De doelen zijn namelijk concreet, zegt hij. "Vakanties met kankerpatiënten, haarstukjes, hoofdhuidkoelers of een creatieve middag om je af te leiden: hele concrete aanvragen komen er altijd."

In totaal werd dit jaar zo'n 3,1 miljoen opgehaald door de stichting Roparun.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel