Avondvierdaagse Lelystad vrijdag afgelast vanwege verwacht noodweer

LELYSTAD • Do 23 mei 2024 | 17:50 • Donderdag 23 mei 2024 | 17:50

De laatste etappe van de avondvierdaagse in Lelystad gaat vrijdag niet door vanwege noodweer dat wordt verwacht. De organisatie heeft besloten dat de wandeling van donderdag gelijk de slotavond van het evenement is.

"We hebben samen met de gemeente en de veiligheidsregio besloten dat het niet verantwoord is om morgen nog van start te gaan", zegt Joop van Diest van de organisatie: "Vanavond krijgen de deelnemers daarom al de medaille."

Code geel
Vanwege het slechte weer heeft het KNMI code geel uitgeroepen. Stevige regen- en hagelbuien, kunnen vanaf vrijdagmiddag tot en met zaterdag gepaard gaan met forse windstoten.

De avondvierdaagse in Lelystad telt 3.500 lopers die elke avond meedoen en voor een medaille gaan. Op de vrijdagavond werden zo'n 15.000 wandelaars verwacht, omdat er volgens de organisatie dan ook voor de gezelligheid veel familie en bekenden van de deelnemers meelopen. Veertig vrijwilligers zorgen dat alles in goede banen wordt geleid.

Natte editie
Dinsdag was het ook al slecht weer tijdens het evenement. Sommige deelnemers vroegen zich toen op sociale media af of de wandeling toen niet afgelast had moeten worden. Andere deelnemers vonden het nog wel meevallen.

Lees ook: Ouders verbolgen over avondvierdaagse tijdens onweer: "Chaos en huilende kinderen"

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel