Buurtbewoners maken zich zorgen na ontploffing in Swifterbant

SWIFTERBANT • Zo 26 mei 2024 | 14:38 • Zondag 26 mei 2024 | 14:38

Bewoners van de Bloemenbuurt in Swifterbant zijn zondagnacht rond 02:00 uur flink geschrokken door de explosie bij een huis aan de Dahliastraat. De knal was zo hard dat het hele dorp het hoorde, zegt een omwonende.

De bewoners van het huis waren thuis toen het gebeurde. Hoewel niemand gewond raakte, werd de voorgevel van het huis beschadigd. De voordeur is inmiddels vervangen en het gesprongen raam naast de voordeur is dichtgemaakt met een houten plank.

'Ik schrok wakker'
De explosie komt hard binnen bij bewoners van het dorp, waar nog geen 6500 inwoners wonen. "Ik schrok wakker," vertelt een vrouw. De bewoners zijn bang dat het nog een keer gebeurt. "Een gigantische angst", vertelt een andere bewoner. "Waarom? En gaat dit vaker gebeuren, dat is wel de schrik die je hebt. Dat hoor je ook van andere buurtbwoners". Op bewakingsbeeld van een van de buurtbewoners is goed de felle flits te zien van de explosie.

Het zou gaan om illegaal vuurwerk, vertelt een buurtbewoner. Hij zag drie dopjes op straat liggen van cobra's. De politie en de gemeente Dronten willen maandag nog niks kwijt over de zaak, zo lang het politie-onderzoek nog loopt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel