Oplichters misbruiken naam en foto van Opwekking-directeur voor valse donatieverzoeken

BIDDINGHUIZEN • Wo 29 mei 2024 | 10:42 • Woensdag 29 mei 2024 | 10:42

De directeur van Opwekking Ruben Flach heeft last van nepaccounts die zijn naam gebruiken om te vragen om geld. Mensen krijgen berichtjes waarin eerst gezegd wordt hoe gezegend zij zijn. Daarna komt er een verzoek om te doneren voor een project in Afrika. "Wij van Opwekking vragen nooit geld via social media," waarschuwt Flach.

In Facebookbericht deelt Flach meerdere screenshots van nepprofielen. Het grote verschil is dat de nepaccounts amper volgers of vrienden hebben. Ook staat er op de nepprofielen maar één filmpje van Opwekking en staan er Chinese tekens achter de naam. Flach heeft op zijn echte accounts ruim 2000 volgers of vrienden.

Lees ook: Vertrekkend directeur Ruben Flach ziet met gemengde gevoelens uit naar Opwekking komend weekend

Interessant persoon
Flach vermoedt dat de oplichters zijn naam en foto misbruiken omdat hij voor de pinksterconferentie actief geweest is met het maken van video's. "Waarschijnlijk dachten de oplichters, omdat ze mij zoveel zagen, dat ik een interessant persoon ben om te gebruiken voor oplichting." Hij vraagt zijn Facebookvrienden om alert te blijven.

Nepprofiel

Facebook
Lelystadse burgemeester
Het is niet de eerste keer dat oplichters nepprofielen maken van prominente personen in Flevoland. Burgemeester van Lelystad Mieke Baltus waarschuwde vorige week al voor nepaccounts van haar.

Flach had drie maanden geleden ook al last van oplichters die nepprofielen van hem maakten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel