Brand Zeewolde: twee loodsen verwoest, vuur onder controle

ZEEWOLDE • Zo 9 juni 2024 | 17:02 • Zondag 9 juni 2024 | 17:02

Bij een zeer grote brand aan de Winkelweg in Zeewolde zijn zondag twee landbouwschuren verwoest. Het vuur ontstond rond 16.30 uur. Rond 20.30 uur was de brand onder controle.

Volgens de brandweer is de brand begonnen in een trekker die in een van de loodsen stond. Een van de verwoeste schuren stond vol met landbouwvoertuigen, in de andere zat een kantoor.

Vanuit Almere, Huizen, Nijkerk en Lelystad zijn brandweermensen gekomen om het vuur te bestrijden. Er zijn onder meer tankautospuiten en hoogwerkers ingezet. De brandweer wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar andere schuren, waarin uien liggen opgeslagen. 

Amersfoort

Harderwijk

Almere

De brand was van ver te zien, er kwamen meldingen uit onder andere Harderwijk, Amersfoort en Lelystad.

Resten van zonnepanelen
Er zijn verschillende zonnepanelen door het vuur verwoest. Die lagen op het dak van een van de afgebrande schuren. Volgens de brandweer zijn restjes van die panelen tot op ongeveer een kilometer ver gevonden. Mensen die stukjes vinden, wordt aangeraden deze met handschoenen aan op te ruimen. De resten zijn scherp en breken gauw. Ze kunnen gewoon bij het restafval.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel