Biddinghuizenaren kunnen meedenken: gaat ruim 1 miljoen naar zwembad De Alk of naar iets anders?

BIDDINGHUIZEN • Di 18 juni 2024 | 7:15 • Dinsdag 18 juni 2024 | 7:15

De komende weken mogen inwoners van Biddinghuizen hun mening geven over de besteding van ruim 1 miljoen euro. Dat geld is gereserveerd voor de renovatie van zwembad De Alk, dat dringend aan een opknapbeurt toe is.

Volgens het college van burgemeester en wethouders maakt maar 3,5 procent van de inwoners van het dorp gebruik van het bad. Daarom vraagt het zich af of het geld niet beter geïnvesteerd kan worden in iets waar meer inwoners plezier van hebben.

Met die reden deed het college het voorstel om het geld sowieso beschikbaar te stellen, maar dat inwoners en verenigingen mogen nadenken over de besteding ervan.

De Alk

Ze kunnen met ideeën komen, die iets moeten bijdragen aan het welzijn en de gezondheid van inwoners en aan de ontmoeting en verbinding tussen jong en oud. Het kan daarbij bijvoorbeeld gaan om een sport- en een recreatievoorziening.

Ideeën kunnen onder meer worden doorgegeven via een online enquête, tijdens een bijeenkomst in multifunctioneel centrum De Binding op 26 juni en het Op Dreef festival op 6 juli.

Op 19 juli publiceert de gemeente de resultaten van de enquête, waarop inwoners tot eind augustus kunnen reageren. In september zal de gemeente op basis van de uitkomsten een advies opstellen, waarbij twee bestuursleden van Dorpsbelangen en een lid van het jongerenpanel betrokken zijn. Daarnaast zoekt de gemeente nog zeven inwoners die willen meedenken; aanmelden kan via de gemeentewebsite.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel