Flevolandse PVV-fractie krijgt vrije hand voor benoeming nieuwe gedeputeerde

FLEVOLAND • Di 18 juni 2024 | 14:45 • Dinsdag 18 juni 2024 | 14:45

De PVV-fractie in Provinciale Staten van Flevoland wil snel een opvolger aandragen voor gedeputeerde Chris Jansen. Die is namelijk per direct naar Den Haag vertrokken voor een post in het nieuwe kabinet. "Het liefst zouden we nog voor het zomerreces een naam presenteren", geeft Statenlid Willem Boutkan aan.

Volgens Boutkan zijn er meerdere kandidaten op het oog en kijkt de fractie daarbij ook naar mensen buiten de provincie. Hij wil niet zeggen of er al kandidaten zijn benaderd.

Geen bemoeienis
Volgens het Statenlid ligt de beslissing voor een opvolger van Jansen volledig bij de Flevolandse fractie. Er is volgens Boutkan geen landelijke bemoeienis: "Daar hebben wij de volledige vrijheid in gekregen."

De fractie heeft zichzelf nog geen termijn of deadline gegeven wanneer de opvolger zou moeten beginnen.

Chris Jansen is beoogd staatssecretaris van Openbaar Vervoer en Milieu. Woensdag heeft de PVV'er in Den Haag een gesprek met formateur Van Zwol over zijn mogelijke aanstelling in het kabinet-Schoof.

Lees ook:Loftuitingen voor nieuwe staatssecretaris Chris Jansen (PVV) met brede ervaring

Takenpakket
Zijn taken als gedeputeerde economie in Flevoland worden voorlopig volledig waargenomen door zijn collega Jan de Reus. Mocht het benoemen van een opvolger door de PVV lang duren, dan kan het takenpakket van Jansen eventueel nog verder verdeeld worden over de drie andere gedeputeerden.

Volgens een woordvoerder van de provincie houdt commissaris van de Koning Arjen Gerritsen de verdeling in de gaten. De werkzaamheden is onderwerp van gesprek binnen het wekelijkse overleg.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel