Ruben Schaken moet problemen SV Lelystad oplossen

LELYSTAD
Profvoetballer Ruben Schaken gaat de Lelystadse voetbalclub SVL helpen. Dat zegt voorzitter Johan Kuiper van de club. Het rommelt al een tijdje bij SV Lelystad, eerder stapte de technische commissie op na een meningsverschil met het bestuur. De speler van ADO-Den Haag gaat de nieuwe technische commissie van de Lelystadse club adviseren.

Daarnaast kampt SV Lelystad met financiële problemen, in 2011 is er bijna twee ton uit de clubkas gestolen. De club moest vervolgens een lening afsluiten om rond te komen. Verder heeft de club te maken met wanbetalers, een lastenverzwaring van de gemeente en kampt met een tekort aan vrijwilligers.

Ondanks dat ziet voorzitter Johan Kuiper de toekomst van de club positief tegemoet. 'We hebben het zwaarste achter de rug, we klimmen langzaam uit het dal.' Kuiper hoopt binnen een paar jaar een tweede kunstgrasveld aan te leggen, dit nadat de lening is afgelost en de wanbetalers zijn aangepakt.

reacties (9)

 • Rooie

   

  Ik vraag me af, word er eindelijk ook eens ECHT veranderd in plaats van al die loze praatjes elke keer?

  reageer
 • Kaatje

   

  Weet je wat ik wel apart vind!!! Iedereen heeft alweer een mening klaar! Trekt zijn mond open om gal te spugen! Maar geen 1 die zegt...goh wat tof van je ruben! Thanks dat je je klein beetje vrije tijd nog even in svl steekt!

  reageer
 • arnold

   

  Doe het niet Ruben. het is een wespenest. geen juiste trainers op de jeugd. overal enorme bezuinigingen. Als Aron het niet redt met een team dan trek jij het ook niet vlot.Pruikie en Sloompie trekken toch hun eigenplan. goed bedoelde adviezen kunnen ze niet omzetten om dat er gewoon weg geen geld is. kan toch niet dat twee Suriprofs op hetzelfde project sneuvelen. wens je alle goeds maar stap niet in deze valkuil om je eigenvoetbalschool verder uit te bouwen

 • Lely

   

  Idd!! Elke zaterdag zie ik jong en oud genieten bij svl! Ik weet zeker dat Ruben een positieve bijdrage kan leveren samen met veel andere vrijwilligers.

 • maan

   

  Hier ben ik het helemaal mee eens!

 • Ja

   

  misschien komt het tekort aan vrijwilliger doordat supporters zich nauwelijks kunnen iditificeren met de spelers van het eerste, het is los zand. Zogenaamd zwaar financieel weer maar toch krijgen die gasten dikke premies.. Misschien moeten ze daar eens mee stoppen en gewoon normale jongens in het eerste zetten..

  reageer
 • Ex SVL-er

   

  Grappig dat deze problemen al jaren spelen en er helemaal niks aan gedaan word ! Schop eerst de zogenaamde sponsors eruit die alleen maar sponseren omdat dan hun zoon of dochter in een hoger elftal mogen spelen . En doe wat aan de vriendjespolitiek !! Dat heeft SVL hun kop gekost. Kortom gewoon al jaren een wanbeleid gevoerd door het bestuur dat elk jaar weer word aangevuld met vriendjes van de club.Doe hier wat aan want zo komen jullie er nooit uit. Gr van al 5 jaar gelukkig bij een andere vereniging.

  reageer
 • joost

   

  Bovestaand verhaal klopt niet lening is allang afbetaald met het geld wat naar voren is gehaald vd huidige hoofdsponsor. daarnaast heeft elke club binnen lelystad een lasten verzwaring gekregen. dus dat excuus mag niet opgaan. 2 euro per lid erbij en dit probleem is ook opgelost. kortom het zit structureel fout qua inkomsten structuur bij svl en dan nu al denken aan een tweede kunstgrasveld. keep on dreaming voorzitter.

  reageer
 • Bert

   

  Joost bedoeld denk ik de lening die destijds is afgesloten om een enorme schuld te voldoen. Dat klopt, die lening is vorig jaar afgelost. Maar is nog een lening die al jaren loopt. Deze is binnen twee jaar afgelost. Wat SV Lelystad moet doen, controle op de inkopen en opbrengsten van de kantine. Hier klopt helaas niets van. Ondanks herhaalde waarschuwingen richting de vereniging blijft men op dit vlak aanmodderen.

 • laat alle reacties zien
 • lelystad

   

  Tekort aan vrijwilligers is vrij logisch, je krijgt namelijk geen enkele blijk van waardering van het bestuur, ja 1 keer per jaar een vrijwilligersavond met letterlijk en figuurlijk 1 hapje en 1 drankje. Daar sloven mensen zich het hele jaar voor uit in hun VRIJE TIJD! Afspraken worden ook niet nageleefd! Bestuur van SVL geef de vrijwilligers wat vaker een blijk van waardering en laat jullie gezichten eens wat vaker zien op de club en verschuil jullie niet achter jullie schermen!!

  reageer
 • lid

   

  hopelijk snel een duidelijk plan want dit is weer nieuws wat niet gecommuniceerd is gisterenavond, te vaag

  reageer
 • lelystad

   

  Als de wanbetalers niet betalen dan niet laten spelen of royeren bij Svl en zwart lijst zetten

  reageer
 • lid

   

  snel een alv binnen 4 weken met een duidelijk plan, want verhaal gisteren was anders.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert