Almere City FC wint verrassend met 1-0 van koploper Sparta

ALMERE
Almere City FC heeft maandagavond thuis verrassend met 1-0 gewonnen van koploper Sparta. De ploeg van trainer Jack de Gier staat door de zege alleen aan kop in de strijd om de vierde periodetitel in de Jupiler League. Het is alweer de vierde zege op rij voor de Almeerders en de eerste nederlaag voor Sparta in 18 duels. 

Almere City FC was de betere ploeg, kreeg al wat kansjes in de eerste helft maar wist daaruit niet te scoren. Soufyan Ahannach was het dichtstbij de openingstreffer; zijn vrije trap belandde op de lat.

In de tweede helft bleven beide ploegen vol voor de winst spelen en een kwartier voor tijd viel het enige doelpunt. Spartaan Sherel Floranus werkte de bal in eigen goal na een voorzet van Pelle van Amersfoort. 

reacties (7)

 • Jond

   

  Het was een pot voetbal waar je u tegen zegt!! Geweldig hard en degelijk gewerkt. Proficiat!! Een vol Yanmar stadion op 01 april?? (ps: laat de grapjes over 1 april maar achterwege, daarvoor ben ik niet in vandaag...)

  reageer
 • Ally

   

  Zal inderdaad mooi zijn als heel Almere eens achter City gaat staan. Momenteel verdienen ze het zeker met het goede spel en de inzet. Op naar het periodekampioenschap :)!

 • freek

   

  We gaan promoveren, periodetitel pakken we. Jaja hier was ik weer, wist het dat we een keer een periode zouden pakken.

  reageer
 • Ankerman

   

  Als je de scheidsrechter mee hebt. Het was duidelijk een overtreding waarvoor hij een penalty had moeten geven.

  reageer
 • A.

   

  Verhaar liet zich de hele wedstrijd al makkelijk vallen, dan krijg je zelf de scheidsrechter tegen je. Daarbij was de overtreding niet binnen het strafschopgebied (van buuren zet geen stap over de lijn) dus was het al helemaal geen strafschop. Almere heeft heerlijk gevoetbald, als het bij rust 4-0 stond had Sparta nog niks te klagen. Zuur dat je hem zelf niet afmaakt maar de overwinning meer dan terecht. Vrijdag een supportersbus naar Helmond! Vanaf vanmiddag inschrijven, allemaal mee!

 • Beo

   

  Prachtige mooie pot voetbal. Erg sterk Almere city fc. Ga zo door boys !!!!!

  reageer
 • Demo

   

  Verdiende overwinning. Er werd goed gevoetbald en hard gewerk. Super.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Martin

   

  Fijn dat het beter gaat met City. Wat een verschil maakt die Jack de Gier. Het is ze meer dan gegund!

  reageer
 • Kokkie

   

  City kampioen!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert