Windsurfster De Geus zakt in Rio naar zevende plek

ALMERE
Lilian de Geus uit Almere heeft donderdag in Rio de Janeiro tijdens de derde dag surfen in de RS:X-klasse geen goede zaken gedaan. Ze werd in races zeven, acht en negen achtereenvolgens vijftiende, negentiende en vijfde. 

Voor aanvang van de races donderdag stond De Geus in het algemeen klassement op een vierde plaats. Nu staat ze op de zevende plek. De series worden vrijdag met drie races afgesloten. Het slechtste resultaat mag worden weggestreept.

Als De Geus in het algemeen klassement bij de eerste tien eindigt, mag ze zondag tijdens de medal-race strijden om het eremetaal bij de Olympische Spelen.

"Ze heeft zeker nog kans op goud"
Volgens surfer Kiran Badloe uit Lelystad kan Lilian de Geus nog steeds goud halen in Rio. Ondanks de tegenvallende resultaten kan het winnen van een gouden medaille volgens Badloe nog steeds.

"Ze heeft een iets mindere dag gehad. Het weer was lastig omdat de wind draaierig was, waardoor het lastig is om vooraan te varen. Ze had gewoon geen grip op de wind. Lilian staat 19 punten achter op de nummer 1. Je ziet dat op een dag als vandaag van alles kan gebeuren. Ze moet vrijdag wel een hele constante dag hebben. En ze is nu iets meer afhankelijk van de prestaties van haar tegenstanders. Als ze het morgen goed doet heeft ze zeker nog kans op goud."

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert