Wielrenner Grasman wil wereldkampioen tijdrijden worden

EMMELOORD • Za 15 juli 2017 | 10:13 • Zaterdag 15 juli 2017 | 10:13
Wielrenner Remco Grasman uit Emmeloord wil wereldkampioen tijdrijden bij de amateurs worden dit jaar. De Emmeloorder werd in 2016 Nederlands kampioen tijdrijden en probeerde dit jaar zijn titel te prolongeren. 

Helaas voor Grasman liet zijn gezondheid hem in de steek. De 44-jarige sportman kreeg vorig jaar een longembolie en moest maanden aan de bloeverdunners. Vlak voor het NK stopte hij met de kuur en voelde zich superfit.

Tijdens zijn race op het NK tijdrijden in juni voelde Grasman meteen dat het mis was. Hij had druk op zijn longen en miste adem. Toch voltooide hij zijn rit en werd derde bij de amateurs. Na een doktersbezoek bleek dat Grasman tijdens de wedstrijd weer een longembolie had gehad. 

Toch wil de wielremmer door om nog één maal in zijn carrière een topprestatie neer te zetten. Hij begrijpt dat mensen zeggen dat het gevaarlijk is maar dat risico neemt hij toch. Met zijn ambitie is in ieder geval niets mis. Hij wil op 24 augustus wereldkampioen worden in het Franse Albi. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel