Flevo Boys wint met 5-1 van DETO

EMMELOORD • Za 23 september 2017 | 16:22 • Zaterdag 23 september 2017 | 16:22
De voetballers van Flevo Boys hebben vanmiddag de eerste wedstrijd in de eerste klasse D op overtuigende wijze gewonnen van DETO uit Vriezenveen. De ploeg van trainer Inne Schotanus, vorig seizoen gedegradeerd uit de Hoofdklasse, won thuis met 5-1.

Flevo Boys had in de beker al laten zien door overwinningen op LSC, VVI en Balk dat de ploeg in vorm is en dat bleek ook tijdens de eerste competitiewedstrijd. Flevo Boys was in de eerste helft de bovenliggende partij, maar liep toch tegen een achterstand aan door een spaarzame kans van DETO. Vlak voor rust kwamen de Emmeloorders op gelijke hoogte door een doelpunt Arjen Spaan die lang geblesseerd was geweest.

In de tweede helft maakte Flevo Boys gelijk na rust de 2-1 door een grote verdedigingsfout van DETO. Doelpuntenmaker Jarno van der Wal. Daarna was de weerstand van DETO gebroken en liepen de Emmeloorders uit naar een 5-1 overwinning door doelpunten van Frank Post (2x) en nieuwkomer Aron Strengholt.

Komende week is WHC van voormalig Flevo Boys-trainer Wiljan Mossing Holsteyn de volgende tegenstander.