De Geus klaar voor nieuwe uitdaging bij SCHC

ALMERE • Za 23 juni 2018 | 15:41 • Zaterdag 23 juni 2018 | 15:41

Hockeyster Anna de Geus vertrekt naar hoofdklasser SCHC om daar te leren van de internationals. Het Almeerse talent ziet de overgang naar de club uit Bilthoven als een logische volgende stap in haar carrière. Ze denkt dat ze klaar is voor het hoogste hockeyniveau in Nederland.

De Geus (19) maakt op haar veertiende al haar debuut in de hoofdmacht van De Almeerse Hockey Club. Vanaf haar zestiende is ze vaste basisspeelster geworden. Na drie seizoenen in de hoofdmacht is het volgens haar nu tijd voor een volgende stap in haar carrière. 

Lastige keuze


Het was wel een lastige keus voor De Geus om de overstap naar de nummer drie van de Hoofdklasse te maken. Ze heeft bij de Almeerse Hockey Club veel vriendinnen waar ze met heel veel plezier mee heeft samengespeeld. 

De Geus komt op dit moment uit voor Jong Oranje. Ze droomt ervan om op termijn haar debuut te maken in het Nederlands dames hockeyteam. Haar broer Jonas heeft die stap al gemaakt. Hij komt deze week in Breda met het Nederlands herenhockeyteam uit op de Champions Trophy.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel