Hockeymannen moeten knokken om te overleven in de Promotieklasse

ALMERE • Ma 15 april 2024 | 11:38 • Maandag 15 april 2024 | 11:38

De mannen van de Almeerse Hockey Club staan er niet goed voor in de Promotieklasse. De ploeg moet alle zeilen bijzetten om niet te degraderen. Vijf duels voor het einde van de competitie staat Almere namelijk op een degradatieplaats.

Het team speelde afgelopen weekend met 1-1 gelijk tegen Ede. Volgens speler Youri de Bie was dat niet genoeg om lucht te krijgen in de kelder van de ranglijst.

Almere zakte na het gelijke spel een plek op de ranglijst. Omdat concurrent Cartouche won van hekkensluiter Xenios komt de Almeerse verder in de zorgen.

Belangrijke periode
Er breken een paar belangrijke weken aan voor de hockeyers. Er staan namelijk belangrijke en pittige duels voor de deur. In de reguliere competitie staan de mannen oog in oog met de directe concurrenten Cartouche en Xenios en de Almeerders staan tussendoor ook nog in de finale van de landelijke beker (Gold Cup).

Dat is natuurlijk een behoorlijk contrast. Speler Youri de Bie zegt dat ze echte 'cupfighters' zijn. Die instelling moet in de slotfase van de reguliere competitie vaker naar boven komen. "Ik weet eigenlijk wel zeker dat we het gaan redden", zegt De Bie.

Programma Almeerse Hockey Club
Zondag 21 april: Cartouche (uit)

Donderdag 25 april: Finale Gold Cup

Zondag 28 april: Xenios (thuis)

Zondag 5 mei: Hurley (thuis)

Zondag 12 mei: Nijmegen (uit)

Zondag 26 mei: Push (thuis)

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel