Aanvoerder Almeerse blijft na dikke nederlaag vertrouwen houden in handhaving

ALMERE • Ma 6 mei 2024 | 12:56 • Maandag 6 mei 2024 | 12:56

Om zich te handhaven in de Promotieklasse moet de Almeerse Hockey Club nog een plek stijgen in de slotfase van de competitie. "We rekenen niet, we weten precies wat we moeten doen", zegt aanvoerder Bram Cornelisse.

De aanvoerder heeft ook na de 4-1 nederlaag tegen Hurley er nog alle vertrouwen in dat de ploeg ook volgend seizoen in de Promotieklasse speelt. Het gaat zeker niet makkelijk worden, want de Almeerders staan drie punten achter op de veilige negende plaats. Almere moet zelf punten pakken in het slot van de reguliere competitie en is dan ook nog afhankelijk van de concurrentie.

De laatste twee ploegen degraderen na dit seizoen direct en de nummer tien moet zich in de nacompetitie zien veilig te spelen.

De stand (in de kelder van de Promotieklasse):
09 Cartouche 20-20

10 Almere 20-17

11 Gooische 20-16

12 Xenios 20-01

Komende twee weken
Almere speelt zondag 12 mei tegen koploper Nijmegen en zondag 26 mei tegen nummer zeven Push. Cornelisse ziet in de laatste wedstrijd van de competitie thuis tegen Push de meeste kans om punten te pakken.

"Die zijn klaar, die kunnen niks meer halen", zegt Cornelisse over Push. Daar schuilt natuurlijk ook het gevaar in, want Push kan de laatste wedstrijd in en tegen Almere zonder druk spelen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel