Geen WK turnen voor Van Gerner vanwege operatie

EMMELOORD • Ma 17 september 2018 | 14:37 • Maandag 17 september 2018 | 14:37

Turnster Céline van Gerner uit Emmeloord slaat de komende WK eind oktober in Qatar over. De 23-jarige turnster laat zich binnenkort opereren aan haar achillespees, waar ze al sinds de Olympische Spelen van Rio 2016 last van heeft.

Van Gerner maakte eind mei na een lange pauze haar rentree, hoewel de klachten nog niet waren verdwenen. Desondanks pakte de Emmeloordse in augustus met de Nederlandse ploeg brons op de EK in Glasgow.

Moeilijk besluit
Van Gerner hoopt na een operatie weer klachtenvrij te worden. "Ik heb verschillende onderzoeken gehad en de conclusie was eigenlijk steeds hetzelfde: als je er iets aan wilt laten doen, dan is dat mogelijk met een operatie."

"Het was een moeilijk besluit, maar ik wil het toch laten doen. Ik wil meer kunnen, ben nog niet tevreden met mijn niveau. Daarom ga ik nu onder het mes. Eigenlijk ben ik gewoon gezond. Dit is echt een operatie om ervoor te zorgen dat ik er uiteindelijk meer uit kan halen. Ik wil mijn programma nog meer kunnen uitbouwen.''

WK 2019
Volgend jaar bij de WK in oktober in Stuttgart wil Van Gerner er weer staan. Dan staat namelijk ook kwalificatie voor de Olympische Spelen op het spel. "Ik hoef gelukkig niet al te lang op krukken te lopen en de revalidatie is relatief kort. Ik verwacht met drie maanden weer fit te zijn. Maar ik wil het wel goed aanpakken en het niet overhaasten.''

Wanneer Van Gerner precies onder het mes gaat wil ze niet zeggen: "Het is in ieder geval snel."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel