Korfbalster Fleur Hoek wil kampioen worden in 2019

DRONTEN • Zo 30 december 2018 | 10:56 • Zondag 30 december 2018 | 10:56

De ambities voor 2019 zijn groot voor korfbalster Fleur Hoek uit Dronten. Zij wil met haar ploeg Fortuna/Delta uit Delft landskampioen worden. Dat wordt een lastige klus, want de laatste zes jaar wonnen de topclubs TOP uit Sassenheim en PKC uit Papendrecht de titel.

Maar volgens Hoek is het haalbaar. "Wij hebben in de competitie al gewonnen van TOP en PKC." De kans is groot dat de korfbalster de topploegen weer tegen gaat komen in de play-offs. De beste vier ploegen van de competitie gaan dan strijden om de landstitel. "We moeten nog wel een flinke stap maken willen wij kampioen worden. Het niveau moet dan constant op een hoog niveau zijn."

Hectisch jaar
2018 was een hectisch jaar voor Hoek. Met DVO wist zij op het nippertje degradatie te voorkomen uit de Korfbal League, het hoogste competitieniveau van Nederland. In de zomer maakte zij de overstap naar Fortuna/Delta. "Het is een leuke club en de spelers hebben mij super opgevangen. Tot nu toe bevalt het super."

Nog beter
Hoek mag dan blij zijn met haar ploeg, ook Fortuna is blij met de speelster uit Dronten. "Fleur is de toevoeging die wij nodig hebben om structureel tot de top te behoren", legt Fortuna-coach Ard Korporaal uit. "Ze is enorm gedreven, doet veel op gevoel en kan enorm goed schieten. Met haar kwaliteiten zit het wel goed."

Rust
Hoek kwam de afgelopen dagen tijdens de Korfbal Challenge in Rotterdam niet in actie. Ze had nog te veel last van haar knie om deel te nemen aan het vierdaagse korfbalevenement. Daarom is besloten dat zij pas weer meespeelt tijdens de eerstvolgende competitiewedstrijd tegen KCC op zaterdag 12 januari.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel