Tennisser Nijboer stunt in Ahoy

DRONTEN • Za 9 februari 2019 | 16:50 • Zaterdag 9 februari 2019 | 16:50

Tennisser Ryan Nijboer uit Dronten heeft tijdens zijn debuut op het ABN AMRO toernooi in Rotterdam sensationeel gewonnen van de Duitser Jan-Lennard Struff. De Drontenaar versloeg de nummer 51 van de wereldranglijst in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi in twee sets: 6-4 en 6-4.

In het begin van de wedstrijd leek Nijboer nog op een roemloze aftocht af te stevenen: na acht minuten tennissen stond Struff al op een 3-0 voorsprong in games. Ook de vierde game ging naar de Duitser, maar daarna herpakte Nijboer zich door liefst 6 games op rij te winnen. Daardoor won hij de eerste set. In de tweede set ging het tot 4-4 gelijk op. Nijboer wist vervolgens Struff te breaken en pakte de wedstrijd dankzij een lovegame.

Nijboer mocht aan het grootste Nederlandse proftennistoernooi meedoen dankzij een wildcard die hij wist te winnen op een toernooi met de grootste Nederlandse tennistalenten. De Drontenaar speelt zondag in de tweede ronde van het kwalificatietoernooi tegen de Kroaat Franco Skugor. De winnaar van die partij plaatst zich voor het hoofdtoernooi.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel