Loting: Flevo Boys-Hoogeveen, Flevo Boys 2-Drachtster Boys

EMMELOORD • Wo 13 maart 2019 | 23:52 • Woensdag 13 maart 2019 | 23:52

Hoofdklasser Flevo Boys uit Emmeloord treft in de kwartfinale van Noordelijke districtsbeker Zondag Hoofdklasser VV Hoogeveen. Het tweede elftal van de Emmeloorders neemt het op tegen Eersteklasser Drachtster Boys. Dit bleek dinsdagavond tijdens de loting. Beide ploegen spelen een thuiswedstrijd.

De andere kwartfinales zijn: Winsum-BCV en VEV '67-LAC of Oranje Nassau. De wedstrijden worden gespeeld op zaterdag 30 en zondag 31 maart.

Vissers tevreden met loting
Trainer Bennie Vissers van Flevo Boys is tevreden met tegenstander Drachtster Boys. "Er zijn geen zwakke ploegen meer, dus ik ben tevreden met deze ploeg. Ik wilde vooral het eerste team van Flevo Boys ontlopen. Dat is gelukt. Ik tref ze liever wat later in het toernooi", aldus Vissers.

Mochten beide Emmeloordse ploegen winnen, dan nemen de elftallen het tegen elkaar op in de halve finale.

Voor het eerst in historie
Het bereiken van de kwartfinale is een unieke prestatie voor Flevo Boys 2. Het is voor het eerst dat het tweede elftal van de Emmeloorders de laatste acht bereikt. Het team versloeg achtereenvolgens DESZ uit Zwartsluis, SV Marknesse, SC Elim en SC Twijzel.

Flevo Boys bereikte de laatste acht door VENO uit Vollenhove, VKW uit Westerbork, SVBO uit Barger-Oostveld en Buitenpost te verslaan. De Emmeloorders zijn de regerend bekerwinnaar van de Noordelijke districtsbeker. Vorig jaar versloeg het team in de finale SV Urk met 4-0.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel