Bestuur hockeyclub nam initiatief om te stoppen met coach

ALMERE • Ma 8 april 2019 | 21:50 • Maandag 8 april 2019 | 21:50

Volgens Dider Meijer heeft het bestuur van De Almeerse Hockey Club het initiatief genomen om zijn taak als hoofdtrainer bij het eerste damesteam vorige week te beëindigen.

Meijer: "Ik ben niet naar het bestuur gelopen met de mededeling 'gooi mij er maar uit'. We zijn al veel langer met elkaar in gesprek geweest en zijn vorige week samen uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat deze maatregel voor de dames de beste oplossing was."

Meijer heeft niet het gevoel gehad dat hij geen grip meer had op de spelersgroep. "Absoluut niet zelfs. Ik heb een hele goede band met al die meiden en ik heb hier vijf jaar lang met heel plezier gewerkt. Uiteindelijk zijn de resultaten doorslaggevend. We staan op dit moment laatste in de competitie en dan moet alles op alles gezet worden om ervoor te zorgen dat het eventueel nog wel gaat lukken om er in te blijven. En dan is mijn ego niet te groot om te zeggen dat het met iemand anders in deze situatie beter kan."

Kroukamp neemt stokje over
Meijer had de club in de winterstop al laten weten dat hij aan het einde van dit seizoen zou vertrekken. Volgens de vertrokken coach is zijn assistent Jamie Kroukamp, die het stokje van hem overneemt, prima in staat om de dames tot het einde van het seizoen te begeleiden.

Meijer blijft nog wel aan de Almeerse Hockey Club verbonden als trainer van de B-junioren en als specialistentrainer.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel