Beitske Visser wint W-series in Zolder

DRONTEN • Za 18 mei 2019 | 16:49 • Zaterdag 18 mei 2019 | 16:49

Beitske Visser heeft de tweede wedstrijd in de W-series op haar naam geschreven. De coureur uit Dronten was op het Belgische circuit van Zolder sterker dan de concurrentie. De W Series is een nieuwe autosportklasse die is opgezet om de stap naar de Formule 1 voor vrouwen te vergemakkelijken.

Tijdens de kwalificatie reed Visser naar een tweede plaats, achter Jamie Chadwick. Bij de start wist ze haar Engelse concurrent direct in te halen. Chadwick eindigde op plek twee, de derde plek was voor haar landgenote Alice Powell. Chadwick heeft na twee races 43 punten, zes meer dan Visser.

Visser eindigde twee weken geleden tijdens de eerste W-series wedstrijd op het circuit van Hockenheim in Duitsland op de vierde plek. Er volgen nu nog vier races. De coureurs rouleren elke race van auto en team om de race eerlijker te maken. In het weekend van 7 en 8 juni vindt de volgende wedstrijd plaats op het circuit van Misano in Italië.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel