Schotanus: "Een grote rode zee, speciaal om mee te maken"

EMMELOORD • Di 4 juni 2019 | 20:38 • Dinsdag 4 juni 2019 | 20:38

Trainer Inne Schotanus blikt met een trots gevoel terug op de bekerwinst met Flevo Boys van vorig jaar. In 2018 wonnen de Emmeloorders voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de districtsbeker, door op sportpark De Vormt op Urk rivaal SV Urk met 4-0 te verslaan.

Van het feestgevoel kan Schotanus zich nog veel herinneren. "Vooral de terugkeer bij ons op het sportpark, dat was één van de mooiste momenten in mijn carrière als speler en trainer", vindt de huidige trainer van tweedeklasser Jubbega. "Een grote rode zee met vuurwerk. Heel speciaal om mee te maken."

Onder de opvolger van Schotanus, Kevin Waalderbos, heeft Flevo Boys opnieuw de bekerfinale bereikt. De derde keer in vier jaar tijd, want in 2016 werd er in de finale verloren van Staphorst. Schotanus: "Ze hebben finales gewonnen en verloren en weten wat je op moet wekken om dat voor elkaar te krijgen. Hartstikke knap. Ik gun ze dat ze opnieuw de beker pakken."

Komende zaterdag spelen de Emmeloorders de bekerfinale in eigen huis tegen tweedeklasser VEV'67. Een lastige ploeg volgens Schotanus. "Ik ken die ploeg een beetje, het is een goed voetballende ploeg. Flevo Boys moet het eigen spelletje spelen. Ik heb wel plannen om even te kijken. Goed om die jongens te zien. Ik verwacht een 3-1 overwinning voor Flevo Boys."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel