Streep door seizoen Jan Ras door knieblessure

URK • Wo 28 augustus 2019 | 10:45 • Woensdag 28 augustus 2019 | 10:45

Jan Ras uit Urk komt dit seizoen zeer waarschijnlijk niet meer in actie voor SC Heerenveen. De 20-jarige voetballer heeft maandagavond een ernstige knieblessure opgelopen. De verwachting is dat hij voor de rest van het seizoen is uitgeschakeld.

Ras speelde maandagavond met de beloften van Heerenveen een uitduel tegen Jong PEC Zwolle dat met 3-2 werd verloren. Na drie minuten kwam de Urker ongelukkig in aanraking met de hoekvlag. Hij raakte daarbij geblesseerd en moest het veld verlaten. Nu blijkt dat de talentvolle voetballer zijn kruisbanden heeft afgescheurd.

Een flinke domper voor Ras die dit seizoen voor het eerst uit komt in de hoofdmacht van SC Heerenveen. De Urker debuteerde zondag 11 augustus in de hoofdmacht van de Friezen met een invalbeurt tegen Feyenoord (1-1). Daarna maakte hij speelminuten tegen FC Emmen en FC Twente.

Ras speelde in zijn jeugd bij SV Urk, maar maakte in 2010 als D-junior de overstap naar SC Heerenveen. In 2017 tekende de middenvelder zijn eerste profcontract bij de Friese eredivisieclub.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel