Judoka Heerikhuisen wint goud tijdens jubileum

DRONTEN • Zo 24 november 2019 | 20:49 • Zondag 24 november 2019 | 20:49

Judoka Kayleigh Heerikhuisen uit Dronten is zaterdag kampioen geworden op de 10e editie van het Nihon Dutch Open aangepast judotoernooi in Venray. De judoka van vereniging Shoganai vierde in Venray ook haar 10-jarige jubileum als wedstrijdjudoka. Ze deed dat in stijl door haar vier partijen te winnen in de klasse tot 70 kilo.

Tien jaar geleden debuteerde Heerikhuisen op hetzelfde internationale aangepast judotoernooi in Venray en won toen brons. In het vervolg van haar carrière won Heerikhuisen vele toernooien, met als hoogtepunten haar gouden medailles op het wereldkampioenschap in 2017 en de Europese kampioenschappen in 2018 en 2019.

Tijdens een emotionele speech bedankte Heerikhuisen organisator Rudi Verhagen van het toernooi in Venray: "Judo heeft mijn leven veranderd! Fysiek kan ik meer met de beperkte rechterkant van mijn lichaam en door de wedstrijden heb ik meer zelfvertrouwen gekregen. Dankzij het wedstrijdjudo heb ik veel mensen leren kennen uit verschillende landen en sommigen zijn zeer goede vrienden geworden. En dit alles begon tijdens mijn eerste aangepast judowedstrijd hier in Venray. Rudi, ontzettend bedankt voor alles!"

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel