Flevo Boys te sterk voor hekkensluiter Buitenpost

EMMELOORD • Za 25 januari 2020 | 16:20 • Zaterdag 25 januari 2020 | 16:20

De voetballers van Flevo Boys hebben zaterdag in de Hoofdklasse B belangrijke punten gepakt. De Emmeloorders waren op bezoek bij hekkensluiter Buitenpost met 2-0 te sterk voor de thuisploeg.

Door een rode kaart voor de Friezen na een overtreding op Flevo Boys aanvoerder Aran Nijboer speelden de Emmeloorders vanaf de 12e minuut met een man meer. Vlak voor rust kon de ploeg van trainer Kevin Waalderbos de overtal-situatie uitnutten. Timon Rorije opende uit een voorzet van Ivar Span de score. In de tweede helft stelde Nijboer in de 82e minuut de overwinning van de Emmeloorders definitief veilig.

Door de overwinning ontstijgen de Emmeloorders de degradatiezone. De ploeg heeft na zestien duels zestien punten en staat op de twaalfde plaats. Flevo Boys speelt volgende week een thuisduel tegen NSC Nijkerk.