Mahmoud wil met Vluchtelingenteam naar OS

ALMERE • Za 1 februari 2020 | 16:16 • Zaterdag 1 februari 2020 | 16:16

Badmintonner Aram Mahmoud uit Almere wil net als vorig jaar de finale halen van het NK in zijn eigen stad. In de eerste ronde in de Topsporthal was Mahmoud zaterdagmiddag te sterk voor Vincent de Vries (21-15, 21-13). In de kwart finale won hij zaterdagavond met 21-16 en 21-19 van Nick Fransman. De finaledag van zondag is zijn korte termijn doelstelling, maar Mahmoud kijkt verder. Hij wil de Olympische Spelen halen.

Die droom is een stapje dichterbij gekomen nu hij als vluchteling financiële ondersteuning krijgt van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Mahmoud vluchtte in 2015 vanuit Syrië naar Nederland. Het doel is om namens het Olympisch Vluchtelingenteam naar Japan te mogen gaan.

Het IOC wil dat Mahmoud met deze steun naast de sport ook succesvol in Nederland kan integreren. Daarom ontwikkelt Mahmoud zich op sport en maatschappelijk gebied. Hij studeert nu aan de Johan Cruyff Academy in Amsterdam. De Almeerders zegt dat de combinatie van sport en studie zwaar is, maar dat dit belangrijk is om zich verder te kunnen ontwikkelen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel