City FC wil stunten tegen koploper Cambuur

ALMERE • Do 13 februari 2020 | 16:15 • Donderdag 13 februari 2020 | 16:15

City FC ontvangt vrijdagavond koploper Cambuur Leeuwarden. De Almeerders willen de goede lijn van de laatste drie wedstrijden doortrekken om zodoende in de race te blijven voor de play-offs en tevens mee te blijven doen in de strijd om de derde periode.

Vertrouwen op een stunt
Almere City FC wist uit de laatste 3 wedstrijden tegen Jong AZ, Telstar en FC Dordrecht 7 punten te pakken en staat nu op de 8ste plaats van de ranglijst. Het verschil met de nummer 6 NAC bedraagt echter maar een punt. De Almeerders hebben volop vertrouwen in een goed resultaat tegen de koploper. Aanvoerder Damon Mirani: "Cambuur is gewoon een goede ploeg, maar we zijn optimaal voorbereid. We gaan vol voor de winst, ik heb er vertrouwen in".

Ook trainer Ole Tobiasen is positief gestemd over een goede afloop tegen de koploper: "Ik heb er vertrouwen in dat we Cambuur een moeilijke avond gaan bezorgen. We gaan vol voor de 3 punten. We gaan uit van ons eigen spel-concept en weten waar hun zwakke kanten liggen", aldus Tobiasen.

Efmorfidis en Plattel ontbreken
Almere City FC kan tegen Cambuur geen beroep doen op aanvaller James Efmorfidis. De Griek kampt nog altijd met een achillespeesblessure. Ook reserve-doelman Timo Plattel ontbreekt nog altijd op het wedstrijd-formulier. De keeper is volgens trainer Ole Tobiasen ziek. Wat Plattel precies heeft is nog niet bekend. De doelman wordt momenteel aan onderzoeken onderworpen. Aanvaller Ruud Boymans, die tegen Telstar en FC Dordrecht ontbrak, zit tegen Cambuur wel weer bij de selectie.

Revanche op uitschakeling in play-offs
Eerder dit seizoen eindigde de wedstrijd in Leeuwarden tussen beide ploegen in een 3-1 zege voor Cambuur. Vorig seizoen was Cambuur in de eerste ronde van de play-offs over twee wedstrijden te sterk voor de Almeerders, waardoor het seizoen van het ambitieuze Almere City uitging als een nachtkaars.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel