Seizoen amateurvoetballers voorbij

FLEVOLAND • Di 31 maart 2020 | 21:56 • Dinsdag 31 maart 2020 | 21:56

Voor de Flevolandse amateurvoetballers zit de competitie erop. De voetbalcompetities in het amateurvoetbal worden niet hervat. Dat heeft de KNVB dinsdagavond bekendgemaakt na de door het kabinet aangekondigde maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

De sluiting van alle sportclubs is door het kabinet verlengd tot en met dinsdag 28 april. Tot die tijd mogen op de sportparken geen activiteiten plaats vinden. Ook is besloten dat er voor dit seizoen geen eindstanden komen en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. Ook worden de bekerkampioenschappen niet meer uitgespeeld. Dat betekent dat volgend seizoen iedereen in dezelfde klasse start als bij de start van het huidige seizoen.

Komt Flevo Boys goed uit...
De voetballers van SV Urk stonden in de Hoofdklasse B op de zevende plaats. Flevo Boys uit Emmeloord was de nummer dertien. Als dat zo was gebleven hadden de Emmeloorders zich via de nacompetitie moeten zien te handhaven. In die zin komt de beëindiging van de competitie de ploeg wel goed uit.

Of juist niet?
Aan de andere kant was Flevo Boys hard op weg om voor de derde keer op rij de districtsbeker te winnen. De ploeg van trainer Kevin Waalderbos had zich al geplaatst voor de kwartfinale. Daarin zou moeten worden afgerekend met ACV uit Assen. Maar er gaat dus ook een streep door het bekertoernooi.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel