Onzekere tijden voor Almeerse Hockey Club

ALMERE • Wo 15 april 2020 | 18:07 • Woensdag 15 april 2020 | 18:07

Het zijn onzekere tijden voor de Almeerse Hockey Club. De club weet nog niet of de eerste mannenploeg volgend seizoen weer in de Hoofdklasse actief zal zijn en door de corona-crisis dreigen er ook financiële problemen voor de vereniging.

Daar waar andere sportbonden al lang en breed een streep hebben gezet door het huidige seizoen (basketbal, volleybal, handbal en het amateurvoetbal) zitten de hockeyers nog altijd in de wachtkamer. Pas op 21 april, als het kabinet en het RIVM de nieuwe maatregelen presenteren, wil de hockeybond KNHB een definitief besluit nemen.

Voorzitter Wibo van der Meulen Kunee van de Almeere Hockey Club verwacht dat er geen competitie meer gespeeld gaat worden: "Zeker gezien de maatregel met betrekking tot de 1,5 meter afstand (die we moeten houden houden tot 6 juni) heb ik er een hard hoofd in. In de sport is dat gewoon heel lastig, zeker in hockey. Het is toch redelijk een contactsport. Hockeyen zonder publiek zie ik ook niet zitten".

Blijft de club Hoofdklasser?
De eerste mannenploeg van de Almeerse Hockey Club strijdt dit seizoen tegen degradatie uit de Hoofdklasse, het hoogste landelijke niveau. Toen de competitie in maart werd stilgelegd was de ploeg van coach Pasha Gademan hekkensluiter en stond Almere dus op een rechtstreekse degradatieplek.

Er zijn diverse scenario’s mogelijk binnenkort waaronder het hervatten van de competitie (eventueel in verkorte vorm) of dat er een streep gaat door het huidige seizoen. Voorzitter Van der Meulen Kunee ziet dit laatste scenario wel zitten: "Voor de club zou het fijn zijn als er streep door de competitie gaat en dat we beginnen net al vorig jaar. Dat is het meest gunstige scenario, want dat zou betekenen dat we in de Hoofdklasse blijven dit jaar".

Financiële problemen dreigen
Volgens voorzitter Wibo van der Meulen Kunee komen veel hockeyclubs binnenkort in de problemen door het verlies aan inkomsten en omdat leden hun lidmaatschap gaan opzeggen. Dit geldt volgens de preses ook voor de Almeerse Hockey Club: "Wij hebben het heel zwaar ja. We moeten aan het einde van het seizoen nog maar zien waar we staan. Elke maand is nu zwaar voor de club. Dit zou ertoe kunnen leiden dat we financiële maatregelen moeten gaan treffen aan het einde van het jaar ten opzichte van het budget van volgend jaar", aldus voorzitter Van der Meulen Kunee.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel