City FC hoopt op gefaseerd toelaten publiek

ALMERE • Do 7 mei 2020 | 21:53 • Donderdag 7 mei 2020 | 21:53

De voetbalbond KNVB is onaangenaam verrast door een brief die minister Hugo de Jonge aan de Tweede Kamer heeft gestuurd. Daarin staat dat 'massale publieksevenementen' zoals betaald-voetbal-wedstrijden waarschijnlijk pas weer mogelijk zijn zodra er een vaccin is gevonden tegen het coronavirus. Per 1 september mag er wel weer weer gevoetbald gaan worden, maar zonder publiek.

Almere City FC, de enige profclub in Flevoland, hoopt niet dat dit scenario zal uitkomen. Directeur John Bes: "Als dit waar zou zijn, dan is dat natuurlijk een enorme tegenvaller. Uiteindelijk spelen we voor het publiek. We zijn hier een stadion aan het bouwen en hebben grootse plannen. We willen het stadion maximaal gaan vol krijgen. Natuurlijk moet je nadenken over een fasering daar naartoe: dat je langzaam begint met weinig publiek of misschien wel hele specifieke doelgroepen toe te laten. Uiteindelijk wil je uitkomen bij die stip aan de horizon en dat is een vol stadion. Als dat heel lang zou gaan duren, dan is dat heel vervelend, maar niet per definitie onoverkomelijk".

Almere City is momenteel druk bezig met een grondige verbouwing van haar stadion. Zo zijn onder andere de hoeken van het stadion dichtgemaakt en is de capaciteit opgeschroefd van 2800 naar 4500 toeschouwers. Door de corona-maatregelen zal de feestelijke opening van het vernieuwde Yanmar stadion nog wel even op zich laten wachten: "We zijn heel positief, laten we maar zeggen dat we er nu langer naar toe kunnen leven. De eerste de beste wedstrijd dat iedereen erbij kan zijn, zal de feestelijke opening zijn", aldus algemeen directeur John Bes.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel