Zuidema wil bij Flevo Boys op zoek naar de waarheid

EMMELOORD • Wo 17 juni 2020 | 20:38 • Woensdag 17 juni 2020 | 20:38

Voor Robin Zuidema is komend seizoen het jaar van de waarheid. De aanvaller die door hoofdklasser Flevo Boys is overgenomen van Drachtster Boys zegt nu pas weer helemaal topfit te zijn na een ernstig trainingsongeval twee jaar geleden.

Bij een harde botsing op de training met een doelman kreeg Zuidema een knie in zijn buik. Hierbij scheurde hij zijn alvleesklier. Zuidema verbleef daarna 41 dagen in het ziekenhuis om te herstellen. Hij kon tijdens die periode niet zelfstandig eten en hij viel in die periode maar liefst 20 kilogram af.

Zuidema is eerlijk over de gevolgen van dit ongeluk. Het heeft bij de aanvaller sporen achtergelaten: "Ik zou liegen als ik zou zeggen niet bang te zijn. Als de keeper nu uit zijn doel komt, dan zet ik nu eerder een stapje opzij.’’

De selectie van Flevo Boys die onder leiding staat van de nieuwe trainer Arjen Postma is drastisch gewijzigd. Er zijn maar liefst zeven spelers vertrokken en even zoveel versterkingen bij gekomen. Zuidema is door de Emmeloorders gehaald op advies van Postma.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel